Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ο συνδυασμός του Δημ. Παπαστεργίου στo Επιμελητήριο Τρικάλων.

Πακέτο προτάσεων για επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη μέσα από συνεργασία Τοπικής αυτοδιοίκησης & Επιμελητηρίου για την επανεκκίνηση της κοινωνίας και τη αγοράς.
Με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Β. Γιαγιάκο και τα μέλη του ΔΣ Χ. Ζαραμπούκα και Θ. Ευθυμίου συναντήθηκε την Πέμπτη 23/01/2014 ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, επικεφαλής του συνδυασμού «Επανεκκίνηση Τώρα».
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των επαφών με τους φορείς του Νομού και του Δήμου, με σκοπό την παρουσίαση των προτάσεων του συνδυασμού για τα θέματα της αρμοδιότητάς τους και την αλληλοενημέρωση για τα προβλήματα που απασχολούν την τοπική αγορά και τους επαγγελματίες του Δήμου.
«Βιώνοντας μία πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα κρίση, θεωρούμε πως πλέον οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χεριά τους και να απελευθερώσουν τις δυνάμεις που κρύβουν μέσα τους. Ο συνδυασμός μας «Επανεκκίνηση Τώρα» θεωρεί πως ήρθε η ώρα να επανεκκινήσουμε το ενδιαφέρον μας για την πόλη και τα χωριά σε όλα τα επίπεδα. Οι Δήμοι, σε συνεργασία με άλλους παραγωγικούς φορείς του τόπου όπως το Επιμελητήριο, οφείλουν να ηγηθούν μιας προσπάθειας αναστροφής του κλίματος μιζέριας» είπε ο Δημήτρης Παπαστεργίου απευθυνόμενος προς τα μέλη του Επιμελητηρίου.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου μίλησε για την αδήριτη ανάγκη πλέον οι τοπικές αυτοδιοικήσεις με στρατηγικό σχεδιασμό και σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς σε τοπικό, περιφερειακό και γενικότερο πολιτικό επίπεδο, να πρωτοστατήσουν στις προσπάθειες ανάπτυξης της κοινωνίας μας.  «Δυστυχώς, τόνισε, μέχρι σήμερα  υπήρχε διάθεση απλής διαχείρισης, χωρίς να υπάρχει η διάθεση ν’ αλλάξουν ουσιαστικά τα πράγματα. Οι συνθήκες όμως πλέον ωρίμασαν και είναι καιρός τώρα να γίνουν οι αναγκαίες τομές και παρεμβάσεις. Από μια μικρή παρέμβαση σε θέματα διαχείρισης της κυκλοφορίας των πόλεων για την διευκόλυνση της επισκεψιμότητας, μέχρι την αξιοποίηση σημαντικών μνημείων όπως π.χ. το φρούριο των Τρικάλων».
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου ενημέρωσε τα μέλη του Επιμελητηρίου ότι στο άμεσο μέλλον ο συνδυασμός «Επανεκκίνηση Τώρα» πρόκειται να διοργανώσει σειρά ενημερωτικών  εκδηλώσεων   γύρω   από   την   επιχειρηματικότητα   και  την  απασχόληση,  την  σύγχρονη οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου, τον εθελοντισμό, το περιβάλλον και την διαχείριση των απορριμμάτων, θέματα που κρίνεται ότι ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τόσο τους Δημότες, αλλά και τους φορείς. Στις εκδηλώσεις αυτές ζητήθηκε η συμμετοχή και η παρέμβαση του Επιμελητηρίου Τρικάλων.
Παράλληλα,  ο συνδυασμός με υπόμνημα που επέδωσε στα μέλη του ΔΣ προτείνει μία σειρά άλλων μέτρων για την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση, τον τουρισμό και την καινοτομία, μεταξύ των οποίων:
•    Την δημιουργία επαγγελματικής θερμοκοιτίδας νέων επιχειρήσεων και επαγγελματιών. Εκεί με κοινωνικά κριτήρια νέοι επιστήμονες – επαγγελματίες θα βρίσκουν για δύο έτη στέγη, τηλέφωνο, internet, γραμματειακή υποστήριξη για να στήσουν τις επιχειρήσεις τους.
•    Την σύμπραξη με τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Θεσσαλίας για διασύνδεση με την τοπική επιχειρηματικότητα, την ανάδειξη των τοπικών αναγκών και την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων.
•    Την έναρξη διαβούλευσης για τη δημιουργία ΒΙΠΑ-ΒΙΠΕ στα όρια του Δήμου Τρικκαίων και την προώθηση της τροποποίησης των ΖΟΕ γύρω από την πόλη των Τρικάλων.
•    Την αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων για προσέλκυση και διαμονή τουριστών. Σύνδεση πράσινων χώρων της πόλης με περιπάτους και ποδηλατοδρομίες, γιορτές παλιάς πόλης σε Κάστρο, Βαρούσι, Μανάβικα. Στήριξη υφιστάμενων θεσμών.
•    Την ανάπτυξη και εξέλιξη του Ζωολογικού Κήπου σε ένα πρότυπο πάρκο βιωματικής σχέσης με τη φύση και χρήση ΑΠΕ για τη λειτουργία του.
•    Την ανάδειξη και αξιοποίηση μοναδικών σημείων στην πόλη και τα χωριά όπως το πλατανόδασος στο Διαλεχτό και ο υδροβιότοπος στο Μικρό Κεφαλόβρυσο.
•    Την ανάπτυξη στο Δήμο Ηλεκτρονικού Συστήματος Εσωτερικής Διακίνησης Εγγράφων και Διαχείρισης Υποθέσεων Πολιτών, με ενημέρωση της πορείας της υπόθεσης στον πολίτη μέσω του Διαδικτύου.
•    Τη δημιουργία διαδικασιών τέτοιων που θα εξασφαλίζουν την άμεση προώθηση όλων των απαραίτητων αδειοδοτήσεων (περιβαλλοντικών και άλλων) για την λειτουργία επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

**Τα σχόλια δημοσιεύονται κατόπιν έγκρισης των διαχειριστών του blog.