Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Επανεκκίνηση τώρα σε θέματα αθλητισμού, άσκησης, υγείας και ποιότητας ζωής.

Συνάντηση του Δημ. Παπαστεργίου με την Διοίκηση της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού των Τρικάλων
Με τον κοσμήτορα της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ πρώην ΤΕΦΑΑ) Καθηγητή κ. Γιάννη Κουτεντάκη συναντήθηκε σήμερα ο υπ. Δήμαρχος Δημ. Παπαστεργίου και μέλη του συνδυασμού του.
Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια των συνεχών επαφών που μεθοδικά ο συνδυασμός «Επανεκκίνηση Τώρα» πραγματοποιεί με φορείς του Δήμου, προκειμένου να μορφοποιήσει άποψη για τα σημαντικά θέματα που θα απασχολήσουν την πόλη και τα χωριά κατά τη διάρκεια της θητείας της επόμενης Δημοτικής Αρχής.
Ο κ. Κουτεντάκης μίλησε για την εξαιρετική δουλειά που η ΣΕΦΑΑ κάνει τα τελευταία 20 χρόνια στα Τρίκαλα, δουλειά που έχει αναγνωριστεί από την εκπαιδευτική κοινότητα κάνοντας τη Σχολή πρώτη στην Ελλάδα και μέσα στις 15 καλύτερες της Ευρώπης. Παράλληλα μίλησε για την ανάγκη σύνδεσης της Σχολής με τον Δήμο προκειμένου να υπάρξουν αποτελέσματα τόσο στο επίπεδο του αθλητισμού, όσο και -κυρίως- στο επίπεδο της άθλησης ως μέσο για την καλύτερη υγεία και ευημερία του πληθυσμού.
Από την πλευρά του ο Δημ. Παπαστεργίου δήλωσε πως θεωρεί καταρχήν δικαίωση για τα Τρίκαλα και τους κοινούς αγώνες που δόθηκαν στα τέλη της δεκαετία του ’80 την ύπαρξη της ΣΕΦΑΑ στον τόπο μας, παράλληλα με το κορυφαίο επιστημονικό έργο που παράγει. Ζήτησε δε από τον Κοσμήτορα της ΣΕΦΑΑ να υπάρξει συνεργασία για την προαγωγή προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού σε ανοιχτούς χώρους του Δήμου, αλλά και κοινή δράση για την όσο το δυνατό καλύτερη διαχείριση και εκμετάλλευση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου.
Ακολούθησε συζήτηση με την εκπαιδευτική κοινότητα της ΣΕΦΑΑ από την οποία προέκυψε η ανάγκη επίλυσης βασικών προβλημάτων, όπως η μετακίνηση των φοιτητών και η δημιουργία ποδηλατοδρόμου παράλληλα με την κοίτη του Ληθαίου. Παράλληλα αναφέρθηκε πως την ώρα αυτή δίνεται η δυνατότητα ο Δήμος Τρικκαίων να συμμετέχει σε προγράμματα του Υπουργείου Υγείας για το μαζικό αθλητισμό, κάτι που μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν έχει συμβεί, στερώντας έτσι από τους Δημότες τα πολύτιμα οφέλη της μαζικής και μάλιστα δωρεάν άσκησης.
Ο συνδυασμός «Επανεκκίνηση Τώρα» κατέθεσε στη Διοίκηση της ΣΕΦΑΑ εξειδικευμένες προτάσεις για θέματα αθλητισμού, άσκησης, υγείας και παιδείας που περιλαμβάνοντα στο πρόγραμμά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

**Τα σχόλια δημοσιεύονται κατόπιν έγκρισης των διαχειριστών του blog.