Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Στην ΔΗΜ.ΑΡ. ο Παπαστεργίου - Συνεχίζονται οι επαφές του συνδυασμού «Επανεκκίνηση Τώρα»

Τον κύκλο των επαφών του συνδυασμού «Επανεκκίνηση Τώρα», με φορείς της κοινωνίας και πολιτικούς σχηματισμούς, συνέχισε το βράδυ της Δευτέρας ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου. 

Έχοντας στο πλευρό του την κ. Χρυσάνθη Γάλλου – Δαλκαφούκη η οποία ενισχύει τη συλλογική προσπάθεια του συνδυασμού, συναντήθηκε με τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜ.ΑΡ), στα γραφεία της.
Ξεκινώντας ο κ. Παπαστεργίου, έκανε σαφή αναφορά σε τρία ζητήματα:
1. Στους λόγους που ώθησαν τον ίδιο και ένα ευρύ φάσμα συνδημοτών στη δημιουργία του συνδυασμού, αλλά και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, που συνοψίζονται στο τρίπτυχο «Προσφορά – Δημιουργία – Προοπτική», στο πλαίσιο μια διευρυμένης και πολυσυλλεκτικής πολιτικής δράσης.
2. Στους βασικούς άξονες του συνδυασμού, όπως αποτυπώθηκαν ήδη κατά την επίσημη παρουσίασή τους, αλλά και όπως διαμορφώνονται καθημερινώς, κατά τις επαφές με φορείς και πολίτες.
3. Στην ανάγκη προγραμματικών συγκλίσεων προς όφελος της Αυτοδιοίκησης, δηλαδή των ίδιων των πολιτών. 

Αυτή η αναγκαιότητα, της ανάπτυξης ευρύτερων κοινωνικών συνεργασιών, επισημάνθηκε και από τον Γραμματέα της Ν.Ε. κ. Κων/νο Παππά. Εξάλλου, η ΔΗΜ.ΑΡ στα Τρίκαλα, εγκαινίασε με τον συνδυασμό «Επανεκκίνηση Τώρα», σειρά επαφών με όλους τους αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς που επιθυμούν να παρουσιάσουν τις θέσεις τους. Όπως, δε, τόνισε ο κ. Παππάς, το κόμμα έχει ως στρατηγική επιλογή το άνοιγμα στην κοινωνία, ενάντια σε περιχαρακώσεις που αναπτύσσονται στα στενά όρια των κομματικών συσχετισμών. Βασική, όμως, προϋπόθεση για αυτό, είναι το κοινό προγραμματικό πλαίσιο: «Αν σε τοπικό επίπεδο δεν μπορούν να υπάρξουν πολιτικές δυνάμεις  που να μπορούν να συνεργαστούν, τότε, πώς θα είναι αυτό δυνατόν σε ευρύτερο πεδίο;», αναρωτήθηκε με σημασία ο γραμματέας της ΔΗΜ.ΑΡ.


Επίσης, ο κ. Παππάς, απηχώντας τις θέσεις της Ν.Ε., αναφέρθηκε στα ελάχιστα προαπαιτούμενα που θα απασχολήσουν τη Νομαρχιακή Συνέλευση του κόμματος - την ερχόμενη εβδομάδα – και τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση της εσωκομματικής συζήτησης.


Αυτά τα προαπαιτούμενα είναι το πρόγραμμα, τα πρόσωπα που θα κληθούν να το εφαρμόσουν, καθώς και ο αποκλεισμός κάθε είδους «χρίσματος» από κόμματα. Η δε απόφαση της ΔΗΜ.ΑΡ θα ληφθεί από τα αρμόδια όργανα, στοχεύοντας στην εμπέδωση και αποτύπωση των αυτοδιοικητικών χαρακτηριστικών, με ξεκάθαρο, χωρίς υπαναχωρήσεις λόγο.

Επανερχόμενος ο κ. Παπαστεργίου, συμπλήρωσε ότι η αμφίδρομη σχέση μιας ευρύτερης συνεργασίας, δεν περιορίζεται -όπως στο παρελθόν συνέβη και στα Τρίκαλα- στο πλαίσιο μιας χειραψίας ή μιας γενικόλογης ευχής για βελτίωση των δεδομένων του Δήμου μας. Αλλά ενισχύεται από την ουσιαστική προγραμματική σύμπλευση, καθώς και από τη συνεισφορά βελτιωτικών παρεμβάσεων στις κατατεθειμένες προτάσεις του συνδυασμού. Υπό το πρίσμα αυτό, η οποιαδήποτε συνεργασία δεν θα προκύψει από τις προσωπικές συμπάθειες, αλλά από τη συμπεφωνημένη προγραμματική σύγκλιση, με ανθρώπους που θα ενισχύουν το όραμα του συνδυασμού για τον Δήμο Τρικκαίων.
Για τον λόγο αυτό, η «Επανεκκίνηση Τώρα» συνεχίζει σταθερά τις επαφές της με πολίτες, φορείς και κόμματα. Στόχος, όχι απλώς η ενημέρωση για τις θέσεις και τις απόψεις, αλλά και η διερεύνηση προθέσεων και δυνατοτήτων συμπόρευσης, στη βάση των υπαρχόντων προγραμματικών δεδομένων που ο συνδυασμός ήδη παρουσίασε στην Τρικαλινή κοινωνία, προωθώντας την ανεξαρτησία της Αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

**Τα σχόλια δημοσιεύονται κατόπιν έγκρισης των διαχειριστών του blog.