Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Επανεκκίνηση τώρα στην παιδεία!

Συνάντηση του Δημ. Παπαστεργίου και μελών του συνδυασμού του με την ΕΛΜΕΤ
Με το ΔΣ της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Τρικάλων (ΕΛΜΕΤ) συναντήθηκε τη Δευτέρα 03/02/2014 ο συνδυασμός «Επανεκκίνηση Τώρα» του υπ. Δημάρχου Δημ. Παπαστεργίου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των επαφών του συνδυασμού με φορείς του Δήμου προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από θέματα που αφορούν στη ορθή λειτουργία της πόλης και των χωριών.
Ο Δημ. Παπαστεργίου ζήτησε από τους καθηγητές του νομού να ξεκινήσουν έναν κύκλο επαφών προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα τη παιδείας στα Τρίκαλα και την περιφέρεια, προβλήματα που οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο αφού τα βιώνουν καθημερινά στα σχολεία.
Δήλωσε παράλληλα πως στις προτεραιότητες του συνδυασμού του θα είναι η ουσιαστικότερη λειτουργία της επιτροπής παιδείας, η διαφάνεια στη διαχείριση των πόρων που προορίζονται για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών κτιρίων αλλά και η στενότερη επαφή με καθηγητές και μαθητές.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΤ κ. Σπήλιος Τσιγάρας αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που ο κλάδος αντιμετωπίζει με τη συνεχή συρρίκνωση των πόρων για την παιδεία, με το κλείσιμο σχολικών μονάδων που καταστρέφονται όντας σε αχρηστία όλο αυτό το διάστημα, αλλά και για τα προβλήματα που ανακύπτουν με την προωθούμενη αξιολόγηση των καθηγητών.
Παράλληλα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕΤ ζήτησαν τη στήριξη του υπ. Δημάρχου και του συνδυασμού του στους αγώνες που κάνουν προκειμένου να διαφυλαχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της παιδείας βάζοντας φρένο στις συνεχείς μειώσεις των πόρων του κράτους για την εκπαίδευση. Παράλληλα αναφέρθηκαν σε σημαντικά ζητήματα που παραμένουν άλυτα όπως η σύνδεση σχολικών μονάδων με το δίκτυο φυσικού αερίου, παρότι κάτι τέτοιο είναι τεχνικά εφικτό.
Ο συνδυασμός «Επανεκκίνηση Τώρα» κατέθεσε στο ΔΣ εξειδικευμένες προτάσεις για τα σχολειά του Δήμου μας και την παιδεία γενικότερα, ενώ ζήτησε και από τους εκπαιδευτικούς του νομού να πράξουν το ίδιο, αξιολογώντας τα σημαντικότερα ζητήματα που θα πρέπει να απασχολήσουν τη νέα δημοτική αρχή η οποία θα προκύψει μετά τις εκλογές τους Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

**Τα σχόλια δημοσιεύονται κατόπιν έγκρισης των διαχειριστών του blog.