Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Συνάντηση Δημ.Παπαστεργίου με τους "Φίλους Σιδηροδρόμου Τρικάλων" .Οικολογική συγκοινωνία με ολοκληρωμένο σχέδιο και παρεμβάσεις.


Απο την συνάντηση με τους "Φίλους του Σιδηροδρόμου".

Όταν ο Κώστας Βίρβος στιχουργούσε τον «Σιδηρόδρομο» στον «Θεσσαλικό Κύκλο» του Γιάννη Μαρκόπουλου, προφανώς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι 40 χρόνια μετά, η εικόνα που περιέγραφε, θα ξεθώριαζε.  Όχι μόνο επειδή άλλαξε η τεχνολογία, αλλά επειδή τα προβλήματα για τον θεσσαλικό σιδηρόδρομο είναι πολλά και σημαντικά.

Για τον λόγο αυτό, αλλά και επειδή ο συνδυασμός μας θεωρεί το τρένο, ως ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της πόλης των Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων.

Είναι σημαντικό για την περιοχή μας, να μπορεί να διαθέτει συγκοινωνίες που ευνοούν και προωθούν, όχι μόνο την οικολογική μετακίνηση, ούτε μόνο την εξυπηρέτηση των πολιτών. Αλλά και συμβάλλουν καθοριστικά στην αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας, μέσω της έλευσης τουριστών. Από μόνο του το τρένο, ο παλιός μας «καρβουνιάρης», παρά τις περικοπές δρομολογίων, μπορεί να αποτελέσει πηγή αύξησης της επισκεψιμότητας για την πόλη και τον Δήμο μας συνολικότερα. Σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του (οικονομικό εισιτήριο, ασφαλής μετακίνηση, ελάχιστη ρύπανση), είναι απαραίτητο να εξεταστεί η χρήση του προσεκτικά και με ολοκληρωμένο σχέδιο και παρεμβάσεις

Τα μέλη του ΔΣ έθεσαν θέμα ένταξης του τρένου, όχι μόνο στον στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη, αλλά και για τη μετακίνηση. Και τα δύο ζητήματα θεωρούνται σημαντικά για τον συνδυασμό μας. Πολύ σημαντικό, όμως, μελλοντικά, είναι η ολοκλήρωση όλων των παρεμβάσεων για την ηλεκτροκίνηση. Αναμένοντας σε πρώτη φάση τις μελέτες, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, ο συνδυασμός μας θεωρεί ότι επείγει η ανεύρεση οικοπέδου για την εγκατάσταση του απαιτούμενου συστήματος. Η ηλεκτροκίνηση εν γένει, μπορεί να προσδώσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη στην πόλη, σε επίπεδο προσέλκυσης τουριστών. Αν, δε, αυτή συνδυαστεί με ειδικό πρόγραμμα κατά τη διάρκεια - για παράδειγμα και ως δοκιμή - «του μύλου των ξωτικών», τότε θα πρόκειται για μια παρέμβαση με ουσία.

Ο διάλογος που ξεκίνησε θα συνεχιστεί, αφού θεωρούμε ότι με παρόμοιες συναντήσεις, η ανταλλαγή απόψεων νηφάλια και ουσιαστικά, μπορεί να συμβάλλει και στην επίλυση προβλημάτων. Και, ακολούθως, να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για καίριες αλλαγές στον Δήμο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

**Τα σχόλια δημοσιεύονται κατόπιν έγκρισης των διαχειριστών του blog.