Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

H απάντηση του Συνδυασμού «Επανεκκίνηση Τώρα» για όσους εξακολουθούν να μιλάνε αόριστα …



Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή το τελευταίο διάστημα τις συζητήσεις για τον συνδυασμό μας.

Πριν καν οποιοσδήποτε άλλος συνδυασμός δημοσιοποιήσει ένα πρόγραμμα ή έστω κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις, για τις οποίες και θα κληθούν οι δημότες του Δήμου Τρικκαίων να αποφασίσουν, επιλέχθηκε η επίθεση εναντίον μας με βάση φήμες, διαδόσεις, θεωρίες, πιθανές επιθυμίες άλλων και ανύπαρκτες καταστάσεις. Αυτό είναι, καταρχάς, εξαιρετικά τιμητικό αφού κανείς ποτέ δεν ασχολείται με κάποιον που δεν υπολογίζει ή δεν φοβάται!

Η κατάθεση των βασικών αξόνων του προγράμματός μας, ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο, οδήγησε σε μια θετική ανταπόκριση από το σύνολο της κοινωνίας, είτε σε επίπεδο αποδοχής και συμβολής στη βελτίωσή του, είτε σε επίπεδο κριτικής.

Δυστυχώς, τελευταία διαπιστώνουμε μια σαφή μεταστροφή της συζήτησης, από το πρόγραμμα και τις ανάγκες του Δήμου, σε οτιδήποτε μη σχετικό.

Οφείλουμε να σημειώσουμε τα εξής:


  • Δεν θεωρούμε ως στοιχείο της αυτοδιοίκησης τα «χρίσματα» από τα κόμματα. Επιδιώκουμε μεν τις ευρύτερες δυνατές προγραμματικές συγκλίσεις κινούμενοι πάντα στο συνταγματικό τόξο, απορρίπτουμε δε τις καπηλεύσεις και τα καπελώματα. Πώς, όμως, για κάποιους να προκύψουν προγραμματικές συγκλίσεις, όταν δεν έχουν καν πρόγραμμα; Ενοχλεί η ευρύτατη αποδοχή που ο συνδυασμός μας κερδίζει μέρα με τη μέρα και αυτό είναι -μέχρι ενός σημείου- κατανοητό.

  • Υποστηρίζουμε σθεναρά την πολιτική διάσταση της πραγματικότητας, χωρίς να «χρωματίζουμε» την κάθε κίνηση. Ως πολιτική, χαρακτηρίζεται κάθε πράξη μας. Οι πολιτικές μας θέσεις είναι οι προτάσεις μας για την πόλη και τα χωριά. Απολιτίκ δεν είμαστε, «ακοματίκ» ναι!

  • Η παρελθοντολογία, ως «όπλο» σε άσκηση κριτικής, μπορεί να αποδίδει πρόσκαιρα σε εντυπωσιασμό, αλλά σαφώς δεν δίνει απαντήσεις. Το ίδιο συμβαίνει και με τις ψευδείς διαδόσεις. Είμαστε βέβαιοι πως, όσο το κλίμα θα πολώνεται, όσο οι εκλογές θα πλησιάζουν, πολλοί θα στρέφουν την πολεμική τους σε αθέμιτα μέσα, σε χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, σε αοριστολογίες και λασπολογίες.

  • Θα το αντέξουμε. Δεν μας κάνει εντύπωση. Το παλιό σύστημα και οι φορείς του, μη έχοντας άλλα μέσα, θα καταφύγει σε πρακτικές που -μόνο αυτές- γνωρίζει τόσο καλά. Γνωρίζουμε ότι

  • θα δεχθούμε κι άλλες επιθέσεις επί μηδαμινής σημασίας προσωπικών ζητημάτων, επί θεωριών που άλλοι θεωρούν ότι υπάρχουν.Απαντάμε με χαμόγελο. Διεκδικούμε επανεκκίνηση και στην αλλαγή της συμπεριφοράς στην πολιτική αντιπαράθεση.

  • Η σύνδεση κάθε προσπάθειας του συνδυασμού μας, με τα όσα συμβαίνουν στην κεντρική πολιτική σκηνή, έχει μεν ενδιαφέρον από την άποψη της φαντασίας και των επιθυμιών, παραμένει όμως κενό γράμμα για τους κατοίκους των χωριών του Δήμου μας, οι οποίοι ζουν καθημερινά την εγκατάλειψη και την αδιαφορία. Τα κομματικά ψευτοδιλήμματα, στα οποία κάποιοι συνδυασμοί καταφεύγουν για να καλύψουν την προγραμματική τους γύμνια, δεν πρόκειται να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

  • Ζητούμε τη συνεχιζόμενη επεξεργασία των θέσεών μας από τον ύψιστο θεσμό αυτού του Δήμου: τον κάθε δημότη. Σε αυτόν απευθυνόμαστε, σε αυτόν είμαστε υπόλογοι, αυτόν ζητούμε συμμέτοχο στην προσπάθειά μας.


Κλείνοντας, μία επισήμανση: Είναι εξαιρετικά εύκολο να μιλάμε γενικά και αόριστα, αλλά κάποιοι πρέπει επιτέλους να μιλήσουν συγκεκριμένα. Πρέπει να πουν, τι θέλουν να κάνουν για την πόλη και τα χωριά, να βγουν μπροστά με προτάσεις και ιδέες. Να μην περιοριστούν και πάλι στο τι ΔΕΝ θέλουν!

Αντιπαρερχόμαστε τους ατυχείς χαρακτηρισμούς συνυποψηφίου μας και ευχαριστούμε που ένα μεγάλο μέρος της συνέντευξης Τύπου, (στην οποία τα προβλήματα της πόλης και των χωριών ήταν… ψιλά γράμματα, όπως ακριβώς και οι πιθανές προτάσεις, που δεν ακούστηκαν μέχρι τώρα) αφιερώθηκε στο συνδυασμό μας, κάτι που αποτελεί εξαιρετική διαφήμιση.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

**Τα σχόλια δημοσιεύονται κατόπιν έγκρισης των διαχειριστών του blog.