Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Το παλιό εμπορικό κέντρο μπορεί ν’ αναπτυχθεί ! Συνάντηση του Δημ.Παπαστεργίου με εμπόρους & επαγγελματίες του χώρου.

Απο την συνάντηση του συνδυασμού με τους επαγγελματίες
του ιστορικού κέντρου της πόλης.
Η ανάπτυξη μιας πόλης σχετίζεται και με τις εμπορικές της δραστηριότητες. Σημείο αναφοράς για τα Τρίκαλα, το γνωστό παλιό εμπορικό κέντρο, δηλαδή η «καρδιά» της εμπορικής δραστηριότητας στο πέρασμα των χρόνων. Αυτή η περιοχή αποτέλεσε το αντικείμενο ιδιαίτερης προσοχής από τον συνδυασμό «Επανεκκίνηση Τώρα!». Ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Δημ.. Παπαστεργίου, μαζί με μέλη του συνδυασμού του, συναντήθηκαν με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εμπόρων-Επαγγελματιών του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου Τρικάλων.
Η πρόεδρος κ. Ιουλία Βλάχου και τα μέλη του Συλλόγου, ενημέρωσαν τον κ. Παπαστεργίου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη συγκεκριμένη περιοχή, στην οποία δραστηριοποιούνται επαγγελματικά για πολλές δεκαετίες.
Συγκεκριμένα, έθεσαν ζητήματα:
  • Έλλειψης φωτισμού και καθαριότητας
  • Παραμέλησης της περιοχής
  • Καθημερινής λαϊκής αγοράς
  • Συμμετοχής του εμπορικού αυτού κέντρου στο «μύλο των ξωτικών»
  • Αναλογικότητας των καταβαλλόμενων τελών για τα τραπεζοκαθίσματα
  • Λήψης μέτρων για τα αδέσποτα.
Ήταν η πρώτη φορά που οι επαγγελματίες έθεσαν με ουσιαστικό τρόπο σε αυτοδιοικητικό συνδυασμό, τα ζητήματα που τους απασχολούν. Οπότε η συζήτηση περιστράφηκε αναλυτικά, στις θέσεις και τους βασικούς άξονες του προγράμματος της «Επανεκκίνησης Τώρα» για την ανάπτυξη, το περιβάλλον, το πράσινο, τη λαϊκή αγορά. Σημείο συμφωνίας αποτέλεσε η ανάγκη εξέτασης της δυνατότητας, να παρέχονται κίνητρα για την εγκατάσταση νέων επιχειρήσεων στην περιοχή, όπως το ενδεχόμενο μείωσης των δημοτικών τελών, κατά τα πρώτα έτη λειτουργίας μια νέας επιχείρησης.
Η επανεκκίνηση στην πόλη και ειδικά στην «καρδιά» της εμπορικής δραστηριότητας, στοχεύει στην αναστροφή των ισχυουσών καταστάσεων. Οι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προτάσεις που κατατέθηκαν, αλλά και τα προβλήματα που αναφέρθηκαν, καθιστούν σαφές ότι ο Δήμος πρέπει να στέκεται αρωγός, να συμπαρίσταται και, κυρίως, να επιλύει προβλήματα. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Υπάρχουν, όμως, καταγεγραμμένες, οι επιθυμίες και η διάθεση, με πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας να αλλάξει όψη η περιοχή, να ανανεωθεί ο περιβάλλων χώρος, να αποδοθεί η περιοχή και στους δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

**Τα σχόλια δημοσιεύονται κατόπιν έγκρισης των διαχειριστών του blog.