Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Καινοτομία και συνεργασία τα θέματα στη συνάντηση Δ. Παπαστεργίου με Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, για την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας.


Συνάντηση με το ΔΣ της Συνεταιριστικής Τράπεζας
Θεσσαλίας

Η συνεργασία της νέας δημοτικής αρχής που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου, με όλους τους συνδημότες για μια δημιουργική πορεία, είναι η βάση της στήριξης και υλοποίησης καινοτόμων δράσεων που θα εμπνευστούν, όχι μόνο οι πολίτες, αλλά και ο ίδιος ο Δήμος. Ένα από τα βασικά στοιχεία για έξοδο από την κρίση, είναι η επένδυση στην καινοτομία.

Με τη λογική αυτή, η συνάντηση του υποψηφίου Δημάρχου, Δημήτρη Παπαστεργίου, και μελών του συνδυασμού «Επανεκκίνηση Τώρα!» με τα μέλη του ΔΣ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, αποτέλεσε το πρώτο βήμα για την ανταλλαγή απόψεων στα νέα δεδομένα.

Στόχος του συνδυασμού μας είναι η ενεργοποίηση των δυνάμεων των συνδημοτών μας, που επιδιώκουν να δημιουργήσουν, να ξεφύγουν από τη μιζέρια και να υλοποιήσουν τις ιδέες τους. Κυρίαρχοι στόχοι του συνδυασμού μας παραμένουν:
- η επένδυση στη νεανική επιχειρηματικότητα,
- η ανάδειξη του πλούτου του πρωτογενούς τομέα της περιοχής μας,
- η ενίσχυση της απασχόλησης.

Με χρηματοδοτικά εργαλεία και τη στήριξη του Δήμου, όπως ήδη έχουμε κάνει γνωστό μέσα από το πρόγραμμά μας, είναι δυνατή η ενίσχυση και η υλοποίηση καινοτόμων δράσεων. Ήδη, όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, η Τράπεζα έχει επιτελέσει πολύ σημαντικό ρόλο στη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων. Αυτή η στήριξη, εάν συνδυαστεί με την επένδυση στις καινοτόμες δράσεις, θα αποτελέσει τον οδηγό για δημιουργία, σε πρώτη φάση, υγιών επιχειρήσεων.
Γνωρίζουμε ότι στον Δήμο μας υπάρχει δυναμικό επιστημόνων και επιχειρηματιών που ζητούν στήριξη.
Συζητήσαμε με τους παράγοντες του τουρισμού για την ενίσχυσή του.
Παρουσιάσαμε τις θέσεις μας για ενίσχυση των πρωτοβουλιών υπέρ της απασχόλησης.

Δεν είναι τυχαίο που στη συζήτηση τέθηκε Από τον Πρόεδρο της Συνεταιριστικής Τράπεζα κ. Λάππα , ως παράδειγμα, το ζήτημα της τηλεθέρμανσης στον Δήμο Τρικκαίων. Κάτι που για τον συνδυασμό μας δεν είναι απλώς μια εικόνα από το μέλλον, αλλά μια προσπάθεια που θα μπορεί να στηριχθεί με συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο, με σαφή μελέτη και με ουσιαστικούς στόχους.

Ούτε είναι μικρότερης σημασίας, το ότι ο κ. Παπαστεργίου μετέφερε την πρόταση των ξενοδόχων, για συμμετοχή και της Συνεταιριστικής Τράπεζας στον υπό ίδρυση Ενιαίο φορέα Τουρισμό, ως εταίρο. Ακόμη και η πρόταση του συνδυασμού μας, για ένταξη της Τράπεζας στο σύστημα αυτόματων (on-line) πληρωμών των λογαριασμών της ΔΕΥΑΤ, είναι ένα βήμα για βελτίωση απλών, καθημερινών καταστάσεων.

Χρειάζεται δουλειά, συγκεκριμένη στόχευση και ουσιαστική συνεργασία, με γνώμονα την ενίσχυση των συμπολιτών που ασφυκτιούν στο υπάρχον περιβάλλον και αναρωτιούνται: «τι να κάνουμε;».
Η απάντηση δίνεται από την ενεργοποίηση, από τη στήριξη, από τη συνεργασία, από την παροχή συγκεκριμένων λύσεων, με σαφείς προτάσεις.

Μπορεί για πρώτη φορά ένας αυτοδιοικητικός συνδυασμός να επισκέφθηκε το ΔΣ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, αλλά είναι σίγουρο ότι απαιτείται εξεύρεση λύσεων. Και αυτές, δεν προέρχονται από νεφελώδεις υποσχέσεις και καταγγελτικό λόγο, αλλά από συγκεκριμένες προτάσεις.

Ο Δήμος μας μπορεί να πάει μπροστά με τη συμμετοχή όλων μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

**Τα σχόλια δημοσιεύονται κατόπιν έγκρισης των διαχειριστών του blog.