Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου με τους κατοίκους του Πυργετού.Με καθημερινή ενασχόληση και διαβούλευση επανεκκινούνται οι συνοικίες και τα χωριά του Δήμου.



Η ισόρροπη ανάπτυξη προϋποθέτει ισόρροπη απόδοση προσοχής και έμπρακτο ενδιαφέρον στις συνοικίες και τα χωριά του Δήμου μας. Ο Πυργετός, μια ξεχασμένη δυστυχώς συνοικία στα Τρίκαλα, αντιμετωπίζει καιρό τώρα τη λήθη. Δύο υπομνήματα υπέβαλαν οι κάτοικοι στη δημοτική αρχή πέρυσι και φέτος, με το ίδιο περιεχόμενο, αλλά με τα ίδια αποτελέσματα : Ουδέν.

Και είναι σαφές ότι επανεκκίνηση σημαίνει, πρώτα απ’ όλα, να αφουγκράζεται και να ακούει η δημοτική αρχή, τι πραγματικά συμβαίνει γύρω της. Αυτά περιγράφτηκαν από το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργετού «Η Πρόοδος» στον υποψήφιο Δήμαρχο, Δημήτρη Παπαστεργίου, σε συνάντηση με μέλη του συνδυασμού.

Στο υπόμνημα, τα μέλη του Συλλόγου, αναφέρθηκαν συγκεκριμένα, στα υπάρχοντα προβλήματα:
·       - στην πιθανή καταπάτηση και στην έλλειψη οριοθέτησης των δημοτικών εκτάσεων.
·       -στα άλυτα θέματα της συνοικίας με το αποχετευτικό
·       - στη ανάγκη συντήρησης ολόκληρου το οδικού δικτύου και των γεφυριών
·       - στην έλλειψη ακόμη και ονοματοδοσίας και αρίθμησης των δρόμων της συνοικίας
·    - στην απουσία φωτισμού στους παρόχθιους δρόμους και στο υπό διαμόρφωση πάρκο, όπου, επίσης, απαιτείται αστικός εξοπλισμός.

Η αντιμετώπιση τέτοιων βασικών προβλημάτων, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Όταν ο δημότης δεν διαθέτει απλές παροχές, για τι οποίες ήδη πληρώνει, χρειάζεται η άμεση  ενεργοποίηση της δημοτικής αρχής. Η άμεση δρομολόγηση λύσεων δεν αποτελεί ευχολόγιο, ούτε παροχολογία.
Αντιθέτως, στο πλαίσιο των θέσεων του συνδυασμού, η επίλυση των προβλημάτων είναι προτεραιότητα, χωρίς, όμως, την πρακτική της «παρέμβασης» του αρμόδιου αντιδημάρχου, ο οποίος, κατόπιν ενεργειών του, λύνει ως δια μαγείας τα προβλήματα των υμετέρων.

Με προγραμματισμό, καθημερινή ενασχόληση, σαφή χάραξη προτεραιοτήτων, διαβούλευση για τα όλα τα ζητήματα, συζήτηση στην «Ημέρα Δημάρχου», ενεργοποίηση των υπηρεσιών και ευαισθητοποίηση των πολιτών, μέσω λειτουργίας επίσημων ηλεκτρονικών συλλογών καταγραφής «κακών πρακτικών της καθημερινότητας», ο Πυργετός επανεκκινεί. Γιατί κάθε συνοικία και χωριό του Δήμου αποτελεί για τον συνδυασμό μας ιδιαίτερο μέλημα. Γιατί Τρίκαλα δεν είναι μόνο το κέντρο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

**Τα σχόλια δημοσιεύονται κατόπιν έγκρισης των διαχειριστών του blog.