Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Ο Δ. Παπαστεργίου με τους Επαγγελματοβιοτέχνες Ν. Τρικάλων. Θέσπιση κανόνων και τήρηση αυτών ζητούν οι επαγγελματίες από την Δημοτική αρχή



Το τρίπτυχο τουρισμός – καινοτομία – απασχόληση, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη μέριμνα για τον πρωτογενή τομέα, αποτελούν βασικά στοιχεία για την αλλαγή των δεδομένων στον Δήμο μας.

Οπότε, αναμενόμενα, πλήθος θεμάτων τέθηκε στη συνάντηση του υποψηφίου Δημάρχου, Δημήτρη Παπαστεργίου, και μελών του συνδυασμού, με το ΔΣ της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Τρικάλων. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο συνδυασμός μας έχει ήδη προβάλλει και συζητήσει ορισμένα καίρια θέματα.

Υπό το πρίσμα αυτό, η πρόταση του κ. Αγγελάκη για ενίσχυση του «μύλου των ξωτικών» ή για διοργάνωση μιας ακόμη γιορτής στην πόλη, ταυτίζεται με τις κατατεθειμένες προτάσεις μας για το τουριστικό προϊόν: από τις «γιορτές της παλιάς πόλης» και τον ιατρικό τουρισμό, μέχρι την αξιοποίηση όλων των δεδομένων σε επίπεδο παραγωγής, η επανεκκίνηση αφορά τους πάντες.

Ακόμη και η λαϊκή αγορά, ως εικόνα της πόλης, αλλά και ως βασικό σημείο συναλλαγών και ζωντάνιας, επιβάλλεται να συζητηθεί στο πλαίσιο της συνεργασίας. Ηδη, εξάλλου, έχουμε καταθέσει τις σχετικές προτάσεις, έχουμε συζητήσει με τους ενδιαφερόμενους φορείς. Χρειάζεται συνεργασία και νηφάλια ανταλλαγή απόψεων, με όλους τους εμπλεκόμενους, για μια λαϊκή αγορά που θα λειτουργεί με κανόνες στη σημερινή της θέση, που θα είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας των φορέων των μέσων μαζικής μεταφοράς, αλλά και ο καθρέφτης της υγιούς επιχειρηματικότητας, προς όφελος όλων.

Οι επαγελματοβιοτέχνες του Νομού μας ζητούν και επιδιώκουν την ανανέωση της οικονομικής κατάστασης, τη θέσπιση όρων και κανόνων. Όταν αυτοί παραβιάζονται από την ίδια τη δημοτική αρχή συνεχώς (όπως συνέβη με τα τραπεζοκαθίσματα), οι επαγγελματίες αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις νέες καταστάσεις. Η επανεκκίνηση συνεπώς δεν αφορά σε υποσχέσεις. Αφορά σε πράξεις που στοχεύουν στην ενεργοποίηση των δυνάμεων που στην ενεργό οικονομία προσπαθούν, αγωνιούν, ελπίζουν.

Με κύριο «όπλο» τον διάλογο και τη συνεργασία, σε ένα αλληλένδετο περιβάλλον αιτημάτων και υποχρεώσεων, η επανεκκίνηση αφορά σε στήριξη, σε δράση, σε καινοτόμες ιδέες.
Ο Δήμος θα πάει μπροστά, εάν όντως η ραχοκοκαλιά της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας προσεχθεί και στηριχθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

**Τα σχόλια δημοσιεύονται κατόπιν έγκρισης των διαχειριστών του blog.